GA JE MEE NAAR DROMENLAND?

EEN GOEDE SLAAP MAAKT JE PRODUCTIEVER EN EFFICIËNTER

– 2 minuten leestijd –

Uitgeslapen ondernemers, werkgevers en werknemers zijn minder vaak ziek, kunnen zich beter concentreren en zijn productiever. Bovendien zijn ze aangenamer in de omgang, creatiever, meer oplossingsgericht en zijn ze eerlijker.

Slaap in het kort

Eén op de vijf Nederlanders van 12 jaar en ouder heeft problemen met slapen. Daarbij zijn de slaapproblemen onder de vrouwen groter dan bij de mannen.

De slaap kun je onderverdelen in hoofdzakelijk 2 fases: de diepe non-REMslaap en de REMslaap of droomslaap. Beide zijn ze erg belangrijk voor groei, lichamelijk herstel, het geheugen en voor de stabiliseren en verweking van emoties. Een goede nacht slaap maakt je oplossingsgericht en creatief. ‘Er een nachtje over slapen’ is dus niet zomaar uit de lucht gegrepen.

hoeveel slaap heb je nu nodig?

Minder dan 7 uur slaap geeft al serieuze gezondheidsrisico’s die er niet om liegen: kanker, alzheimer, hartaandoeningen, obesitas, diabetes en psychische aandoeningen. Daarnaast is niet bevordelijk voor je geheugen en concentratie, èn je productiviteit gaat enorm achteruit (bekijk hier de voordelen van een goede slaap). Om aan de behoeften van je lichaam te voldoen heb je 7 tot 9 uur slaap nodig. Het punt met mensen die een slaaptekort hebben, is dat ze niet meer in staat zijn te zien dat ze een slaaptekort hebben, hun klachten zijn al zo normaal geworden dat ze ze voor lief hebben genomen.

kun je slaap inhalen?

De misvatting heerst dat je slaap kunt inhalen, slaap kun je niet inhalen! Je kan de behoefte van je hersenen niet on-hold zetten tot een moment het jou uitkomt om aan die behoefte te voldoen. Zo werkt dat niet in het lichaam. Is doorwerken tot in de late uurtjes dan zo slim? Je kunt beter op tijd afsluiten en goed slapen, de nacht kan je zomaar een oplossing geven op jouw hoofdbrekens.

slaap en werk

Chronisch slaaptekort door korte nachten of een slechte slaapkwaliteit heeft een enorme inpact op hoe je je overdag voelt. Je nacht bepaalt je dag en je dag bepaalt je nacht. Een vicieuze cirkel waar je uit moet proberen te komen als je slaapproblemen hebt. Slaaptekort zorgt niet alleen voor een hoger ziekteverzuim, maar het heeft ook een aanzienlijke daling van de productiviteit en het concentratievermogen tot gevolg. Bovendien zijn uitgeslapen werknemers energieker en gezelliger op de werkvloer, daarnaast zijn oplossingsgerichter èn creatiever. Er zijn bedrijven die hun werknemers belonen voor hun goede nachtrust.

Bij House of Deepsleep verbeter je met natuurlijke tools je nachtrust, één-op-één of via workshops/lezingen.

WIL JIJ JE WERKNEMERS INSPIREREN MET EEN  LEZING/WORKSHOP OVER HET BELANG VAN EEN GEZONDE NACHTRUST?

LIG JE ALS ONDERNEMER OOK WAKKER OMDAT HET NIET LEKKER LOOPT MET JE BEDRIJF? ONZE BEDRIJFSCOACH KAN JE DAARBIJ ONDERSTEUNEN.

De voordelen van een gezonde nachtrust

Het vebetert je gezondheid en voorkomt ziekte

Het verbetert je geheugen, leervermogen en concentratie

Het vermindert pijn en minder medicatie is nodig

Het zorgt voor onspanning en rust

Het maakt emotioneel stabieler, vermindert angst en depressie

Je wordt productiever op je werk, thuis of op school

Je wordt er creatiever en oplossingsgerichter van

Je krijgt er meer energie van

Het zorgt voor hormoonbalans en verhoogt de vruchtbaarheid en libido (m/v)

Het verbetert je intuïtie en observatievermogen

Bij house of deepsleep kun je op een natuurlijke en holistische manier werken aan je slaapkwaliteit en goede nachtrust.

_

House of Deepsleep is een plek waar je kunt werken aan je slaapprobleem of als je je slaapkwaliteit wilt optimaliseren om te profiteren van de vele voordelen van een gezonde slaap. Een persoonlijke aanpak vraagt om een fysieke plek waar je je veilig en thuis voelt èn een digitaal huis voor ondersteuning als je thuis bent.

Ik heb een methode ontwikkeld waarbij ik gebruik maak van verschillende bewezen technieken (lees meer) die voor jou de sleutel zijn voor een goede nachtrust en daarmee een antwoord op jouw fysieke e/o mentale gezondheidproblemen. Bekijk hier nog eens de voordelen die een gezonde slaap met zich meebrengt.

Liefs Jennet

BLIJF OP DE HOOGTE!

error: Content is protected !!